Press

siri_loggo

Ny svensk originalserie om vikingaflickan Siri och hennes äventyr

Siri och vikingarna utkom i höstas på Rabén och Sjögren. Ett serieäventyr för åldern 9 -12 år. Antal sidor 80. Serien publicerades även under hela sommaren i Dagens ETC, något som gladde läsarna så att även nästa äventyr Siri och Mimers brunn har sin givna plats i tidningen sommaren 2017.

Upphovsmännen är författaren Patric Nyström som tidigare skrivit manus till Bamse och Mumintrollet, och Illustratören Per Demervall som tidigare utkommit med serier som Strindbergs Röda rummet och Jönssonligan, illustrerat Lars Berghagen och Niclas Wahlgrens barnböcker om Teddybjörnen Fredriksson och Nicke & Nilla, men också var mannen bakom de tecknade artistpresentationerna i 2010 års Melodifestival.

Siri är en kavat tjej, nyfiken och påhittig och drar sig inte för att utmana ödet. Hon träffar på och blir vän under sina äventyr bland annat Zack, son till kejsaren i Miklagård, korpen Gork och Nordens apostel Ansgar på Birka. Självklart finns det också skurkar med i historien, Ivar och Grym, som gör allt för att sätta käppar i hjulen, men som oftast misslyckas.

Serien är en vältecknad faktasi, dvs har sin grund i fakta från vikingatiden men som spinner ut i fantastiskt fantasieggande äventyr för stora och små.

Per Demervall