Info om mina workshops

Mina workshops

Välj mellan tre olika workshops som alla ökar läsglädjen och förmågan att kunna se texter i bild. ”Hur ritar man en osynlig man?” – Från bok till serie” ”Skapa din egna superhjälte” ”Med pennan som tidsmaskin” -Hur återskapar man försvunna miljöer i serieform? Häng med på en resa genom tiden, allt från vikingatiden via Bellmans 1700 -tal till ett framtida Stockholm.

1. Skapa din egna superhjälte. Vilka superkrafter skulle eleverna vilja ha? De kanske redan har superkrafter. Här hjälper jag dem att dels designa sin egna superhjälte och göra en liten historia kring den

2. Från bok till serie – Hur ritar man en osynlig man? -Från bok till serie. Med utgångspunkt från mina nya bearbetningar av klassiska verk till så kallade “Hybridböcker”, vilket innebär att det är en kombination av både bok och serie så får eleverna som uppgift att läsa ett stycke ur en bok och sen både bildsätta texten men även bearbeta större textstycken. Givetvis så har jag haft en genomgång på hur jag tänker och gör i mitt arbete. Eleverna får hela tiden hjälp av mig att komma igång både med tecknandet och skrivandet.

3. Med pennan som tidsmaskin. Eleverna får i fantasin förflytta sig till valfri tidsålder. Här får fantasin flöda. Hur kommer exempelvis Stockholm se ut om hundra år, och hur såg det ut för hundra år sedan. Eller ännu längre tillbaka i tiden.

För närmare detaljer och referenser kontakta mig via mail eller telefon.

Bokning görs via Författarcentrum Öst