recensioner

Sagt om Siris äventyr, Kejsarens Skatt

Sture Hegerfors, Svenska serieakademin

Serien om den modiga och charmiga vikingaflickan Siri är varken mer eller mindre än ett storverk. En Barnserie fullt i klass med de bästa kontinentala alstren.”

Svenska Forskningsinstitutet i Istanbul

Med ett rappt manus, välresearchade teckningar och en tuff liten tjej i huvudrollen är Siris äventyr en läsupplevelse för alla åldrar. Inte minst lyckas den förmedla en historia om medeltida kulturmöten som borde höras oftare i vår tid.”

BTJ nr 15, 2020, Lektör Gunnar Åberg, Betyg 4/5

Berättelsen präglas av glatt humör och fartfylld komik i genomarbetade miljöer”

Gullis Lästips, 14 juni-20, Betyg 5/5

En charmig och underhållande berättelse”På ett nytt, roligt och upplyftande sätt kan Siris äventyr fungera utmärkt som komplement till läroböcker när klassen läser om vikingatiden”

Gustavs Bokhylla, 15 juni-20, Betyg 4/5

Gustav 10 år: ”Jag tycker boken är bra och det är fina illustrationer”Philip 7år: ”Det är spännande att läsa om Siri”AC (mamma): ” Det är roligt att man får följa en tuff yngre tjej och hennes äventyr, och jag tänker att det är en bok man kan ha i klassrummet”

Toppraffel, 30 juni-20

Det är fullblodsproffs som gör den här serien”

Shazam 5 juli-20, Betyg 5/5

Siris äventyr är en serieskatt för läshungriga barn från 6 år och uppåt”

Methaphor, 6 juli-20, Betyg 5/5

Siri är en slags mix av både Röde orm och Ulrika i Goliat (med järn istället för sten) eller Hermione i Harry Potter (men utan magi), men skriven och ritad så att både barn och vuxna idag kan uppskatta henne.”

Barnboksfamiljen, 7 juli-20, Betyg 4/5

Trotts att texten är väldigt lättläst och kortfattad så får vi tydligt ta del av vikingarnas levnadssätt. Dels genom texten men också bilderna, samspelet mellan dessa var enligt oss riktigt bra.”

Marias Bokhylla, 13 juli-20, Betyg 5/5

Jag gillar Siri som huvudkaraktär. Hon är smart, uppfinningsrik, påhittig och modig.”

Sagt om Siris äventyr, Mimers Gåta

Anton Amlé, arkeolog och guidechef på Birka Vikingastaden, Betyg 5/5 torshammare!

Siris äventyr är en mycket charmig serie fullpackad med action, hjärta, humor och naturligtvis fakta! Ibland kändes det verkligen som en svensk version av Asterix och Obelix.”

Birka- Hovgården Gille

En spännande berättelse med humor och underbara bilder. Boken kan med stor behållning läsas av både barn och vuxna. Massor av fakta om vikingatiden och Birka finns insprängt – en dröm för föräldrar som gärna vill att barnen ska lära sig samtidigt”

BTJ nr 19, 2020, Lektör Gunnar Åberg, Betyg 4/5

” Handlingen är spännande utan egentligt våld. Siri är helt orädd, kvicktänkt och drivande.”  “Här bjuds på både kul serieläsning och historiekunskap! Fortsättning utlovas.”